Kiállítások Geresdlakon

< < Vissza a kiállításokhoz

Geresdlaki kiállítások képekben
NEMZ-KUL16 0530

A támogatott pályázati program megvalósulása
A GERESDLAK kiállítások című kiadvány 25 oldalban és 3 nyelven tartalmazza azokat a szellemi és tárgyi örökségeket, amelyek lehetővé tették a nyelvi környezetben megvalósuló 6 állandó német nemzetiségi kiállítás szervezését és berendezését. Bemutatásra kerülnek a nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi, népismereti órák sikerességét biztosító saját készítésű kézimunkák, babák, felnőtt ruházatok, több mint 100 éves lakberendezési tárgyak, eszközök, hangszerek, mesterségek, amelyeken keresztül érvényesül a nyelvi kulturális örökség, a nemzetiségi sokszínűség.
A kiadvány tükrözi Geresdlak erőteljes német nemzetiségi gyökereit és élethűen mutatja be az ősök korabeli életét, szokásait, hagyományait. A kiállításokat bemutató kiadvány kellőképpen felkelti az érdeklődést ahhoz, hogy az érdeklődő iskolák, csoportok, turisták, személyesen is meglátogassák a kiállításokat, végighallgassák a német és magyar nyelvű tárlatvezetést. A modern kor követelményeinek megfelelően a kiadványt QR kóddal láttuk el, ami további digitális információkkal látja el az érdeklődőket. A kiadvány sikerét mutatja, hogy több település érdeklődik kiállításaink után. Ez az érdeklődés kényszerítette ki az utazó kiállításunk létrehozását, aminek anyagát folyamatosan gazdagítjuk. Utazó kiállításunk, és kiadványunk megtekinthetőek voltak a Magyarországi Németek Házában Budapesten, Zebegényben, utazni fognak szeptemberben Újpestre, októberben pedig Orosházára.
A kiadvány megjelenésének célja, hogy az idelátogató csoportokat, látogatókat, s a faluban élő német nemzetiségi lakosokat segítse nyelvük, kulturális hagyományaik, szellemi és tárgyi örökségük méltó ápolásában, hozzájárulva ezzel Geresdlak kulturális sokszínűségének megtartásához.
Támogatóink:
Pályázatok